Dogovor o akcizama do 22. marta

Bez autora
Jan 28 2011

Vlada Srbije još nije dobila zvaničan odgovor Evropske unije na pitanje da li je novi zakon o akcizama na uvoz goriva u suprotnosti sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju. Srbija i EU oko pitanja akciza moraju pronaći zajednički odgovor do 22. marta, jer se tog datuma u Briselu sastaje Komitet za praćenje primene ŠP-a.Sigurno je da se neće dozvoliti da Srbija ide na Komitet, a da pitanje akciza ne bude rešeno sa našim evropskim partnerima.

Dogovor o akcizama do 22. marta- Vlada Srbije još nije dobila zvaničan odgovor Evropske unije na pitanje da li je novi zakon o akcizama na uvoz goriva u suprotnosti sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, rekao je potpredsednik vlade Srbije Božidar Đelić.

Đelić je naglasio da Srbija i EU oko pitanja akciza moraju pronaći zajednički odgovor do 22. marta, jer se tog datuma u Briselu sastaje Komitet za praćenje primene ŠP-a.

"Sigurno da mi nećemo dozvoliti da Srbija ide na Komitet, a da pitanje akciza ne bude rešeno sa našim evropskim partnerima", rekao je Đelić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Đelić je kazao da je ministarka finansija Diana Dragutinović poslala dodatan dopis šefu Delegacije EU u Srbiji Vensanu Dežeru i dodao da narednih dana očekuje zvaničnu poziciju EU o tom pitanu.

"Ja sam pre neki dan rekao da sam dobio nezvaničnu informaciju da oni smatraju da postoji kršenje (ŠP-a). I u evropskoj praksi nemojte misliti da se takve stvari nikada ne dešavaju", rekao je Đelić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik